Brezplačna predavanja za mlade starše z dojenčki

Ob oktobrskih in novembrskih torkih bomo v Plezarni gostili zanimive predavatelje, ki bodo mladim staršem z dojenčki s svojo strokovnostjo in izkušnjami pomagali pri odgovorih na številna vprašanja.

 

  • Torek, 20. 10. 2020, ob 10.00:

Masaža dojenčka (predava Mojca Kurent)

Na predavanju boste spoznali prve masažne prijeme in se seznanili, zakaj je dnevna rutina masaže ravno tako pomembna kot pestovanje, kopanje, vozičkanje. Redna masaža dojenčku poveča zaznavo in zavedanje telesa, vzpodbuja prave vzorce gibanja, pomiri in preprečuje prebavne težave ter vpliva na razvoj senzorike. Na predavanju bomo prelistali knjigo Čar dotika – Z masažo do zdravega razvoja dojenčka in ljubečih družinskih vezi avtoric Mojce Kurent in Petre Šterlek. V njej lahko mladi starši  najdejo veliko nasvetov iz prakse, namige za igro z dojenčkom in pravilnim rokovanjem z njim.

Več o tem najdete na http://www.masazadojencka.si/

 

  • Torek, 3. 11. 2020, ob 10.00:

Uvajanje goste hrane pri dojenčku (predava Mojca Kurent)

Uvajanje goste hrane pomeni proces ločitve od matere in je pomembna stopnja v razvoju dojenčka, zato naj starši k temu pristopijo z občutkom in potrpežljivostjo. Odgovorili bomo na vprašanja: Kako prepoznati, kdaj je primeren čas za začetek uvajanja? S katero hrano začeti? Kako pogosto hraniti dojenčka? Kaj če otrok ne želi jesti? Pasirano ali v koščkih? Kako ravnati v primeru alergij?

 

  • Torek, 10. 11. 2020, ob 10.00:

Zavestno starševstvo (predava Maja Bajt)

Na predavanju bo poudarek na ustvarjanju materine/očetove stabilnosti in notranjega miru, ki sta ključ do prisotnosti, podpore in posledično dobrih medosebnih odnosov in temeljev zdravega (psihološkega) razvoja otroka. Osvetlili bomo ključne značilnosti čustvenega razvoja predšolskega otroka, vlogo staršev, staršev prijem in odgovorili na vprašanje, zakaj je pomembno, da najprej sebi nadenemo »kisikovo masko«.

Več o tem najdete na Inštitut tukaj in zdaj

 

  • Torek, 17. 11. 2020, ob 10.00:

Nudenje nujne medicinske pomoči novorojenčku in majhnemu otroku (sodeluje Zavod Pinard)

Več o tem najdete na https://www.facebook.com/PinardIndoAna

 

  • Torek, 24. 11. 2020, ob 10.00:

Kako se uglasiti na dojenčka/malčka: dojenčkov jok (predava Maja Bajt)

Dojenčkov jok marsikatero mamo in očeta spravlja v stisko. Na predavanju se bomo pogovarjali o tem, kako prepoznavati različne oblike dojenčkovega/malčkovega joka in kako se uglasiti nanj.

Več o tem najdete na Inštitut tukaj in zdaj

 

Vsa predavanja so brezplačna, a vas zaradi lažje organizacije prosimo za prijavo na info@plezarna.si

Vabljeni!