Opis prostorov

Plezalne dvorane
Rdeča stena

(visoka plezalna stena)

Pritličje

Rdeča stena (visoka plezalna stena) je visoka 11 metrov. Na njej je postavljenih 50 smeri različnih težavnosti. Večina med njimi ima samovarovalni sistem –  Trublue, tako da je posameznikom omogočeno plezanje na tej steni, tudi če nimajo soplezalca.

Rumena stena

(visoka bolderca)

1. nadstropje

Rumena stena (visoka bolderca) je visoka 4,5 metra. Premore približno 50 balvanskih problemov različnih težavnosti – od 4a do 7c. Namenjena je vsem ljubiteljem balvanskega plezanja.

Modra stena

(strma bolderca)

1. nadstropje

Modra stena (strma bolderca) je visoka 4 metre. Na enem delu stene je nastavljen Moonboard, ki se poveže s telefonsko aplikacijo in s pomočjo osvetlitve prikazuje smeri. To obiskovalcem prihrani čas, ki bi ga sicer potrebovali za sestavljanje smeri. Drugi del stene pa je namenjen plezanju po bolj strmih/visečih smereh.

Zelena stena

(mala bolderca)

Pritličje

Zelena stena (mala bolderca) je visoka 3 metre. Večinoma je namenjena vodenim plezalnim vadbam. V času, ko vadbe ne bodo potekale, lahko na njej plezajo tudi posamezni obiskovalci.

Oranžna stena

(otroška gibalnica)

1. nadstropje

Oranžna stena (otroška gibalnica) je prostor za strukturirano in nestrukturirano igro otrok. Primerna je za otroke od 3. do 6. leta starosti, da na njej spoznavajo osnove plezanja na zabaven način. Vstopnica za obisk otroške gibalnice je 3 €.

Lokal z otroškim kotičkom

Takoj pri vstopu v Plezarno se nahaja lokal, namenjen vsem, ki iščete prostor za sprostitev od različnih športnih aktivnosti ali preprosto za oddih in druženje. S svojo najljubšo pijačo in/ali prigrizkom se udobno namestite v glavnem prostoru, ob lepem vremenu pa vam postrežejo tudi na spodnji ali zgornji terasi, s katere se ponuja lep razgled na venec Kamniško-Savinjskih Alp. Lokal se odpira v osrednji prostor z visoko plezalno steno in oba skupaj tvorita lep ambient za občasna predavanja, projekcije in ostale družabne dogodke.

Za otroke je v delu lokala na razpolago prijeten igralni kotiček, ki bo zaposlil njihove kognitivne in gibalne sposobnosti, medtem ko se bodo njihovi starši sproščali ob dobri postrežbi.