Brezplačna predavanja za mlade starše

Ob četrtkih v maju in juniju 2022 bomo v Plezarni gostili zanimive predavatelje, ki bodo bodočim staršem in staršem z dojenčki s svojo strokovnostjo in izkušnjami pomagali pri odgovorih na številna vprašanja.

Prijave (število mest je omejeno): plezarna.gibanje@gmail.si

Informacije: 041 915 472 (Maja)

 

  • 19. 5. 2022 ob 10.00

Masaža dojenčka (predava Mojca Kurent)

Na tem predavanju boste spoznali prve masažne prijeme in se seznanili, zakaj je dnevna rutina masaže ravno tako pomembna kot pestovanje, kopanje, vozičkanje. Redna masaža dojenčku poveča zaznavo in zavedanje telesa, vzpodbuja prave vzorce gibanja, pomiri in preprečuje prebavne težave ter vpliva na razvoj senzorike.

Po predavanju bo za interesirane sledilo prvo od štirih srečanj tečaja Masaža dojenčka. Udeleženci praktičnega dela naj bodo v udobnih oblačilih in naj ne pozabijo na podlogo in dodatni komplet za dojenčka. Tečaj je plačljiv in bo potekal vsak četrtek, od 5. 5. do 26. 5., s pričetkom ob 11.15.

Več o tem najdete na http://www.masazadojencka.si/

 

  • 26. 5. 2022 ob 10.00

Premagovanje porodne bolečine (predava Simone Kindermann)

Porodna bolečina je strah, ki zaseda prvo mesto med vrstami strahu pri porodu. Njeno premagovanje, obvladovanje, preživetje je prva skrb marsikatere nosečnice. Kako torej premagati strah, kako sploh deluje mehanizem strahu, kakšni so naravni in učinkoviti načini premagovanja bolečine in katere so sintetične možnosti premagovanja bolečine – vse to in še več izveste na tem predavanju.

Več o tem najdete na https://roditiznasmehom.com/

 

  • 2. 6. 2022 ob 10.00

Šola prve pomoči (predava Nejc Petrinčič)

Na tem predavanju se boste naučili, kako ukrepati ob zapori dihalne poti ter prve pomoči pri poškodbah in opeklinah. Znanje prve pomoči rešuje življenja!

Več o tem najdete na https://www.solaprvepomoci.si/

 

  • 9. 6. 2022 ob 10.30

Zavestno starševstvo (predava Maja Bajt)

Na tem predavanju bo poudarek na ustvarjanju materine/očetove stabilnosti in notranjega miru, ki sta ključ do prisotnosti, podpore in posledično dobrih medosebnih odnosov in temeljev zdravega (psihološkega) razvoja otroka. Izvedeli boste, katere so ključne značilnosti čustvenega razvoja predšolskega otroka, kakšna je pri tem vloga staršev in starševskih prijemov ter zakaj je pomembno, da najprej sebi nadenemo »kisikovo masko«.

Več o tem najdete na https://www.tukaj-zdaj.si/

 

  • 16. 6. 2022 ob 10.00

Baby handling (predava Špela Gorenc Jazbec)

Baby handling oz. pravilno ravnanje z dojenčkom je način sodelovanja med otrokom in starši. Je verbalna in neverbalna komunikacija, ki poteka od otroka k staršem in od staršev k otroku.

Na tem predavanju se boste seznanili z osnovnimi prijemi dvigovanja in odlaganja dojenčka, držanja v naročju, slačenja in oblačenja, previjanja, hranjenja, podiranja kupčka … Pogovarjali se boste tudi o gibalnem razvoju dojenčka: kako ga vzpodbujamo, kaj je pomembno, česa ne smemo delati ter katera oprema in pripomočki so za dojenčka primerni in kateri ne.

Več o tem najdete na https://www.baby-handling.com/

 

  • 23. 6. 2022 ob 10.00

Bownova terapija pri dojenčkih in otrocih (predava Milena Avbelj)

Na tem predavanju se boste seznanili z Bownovo terapijo, ki je zaradi svojega nežnega pristopa in hitrih rezultatov še posebej primerna za vse težave, ki pestijo dojenčke in otroke. S terapijo, ki jo lahko izvajamo že kmalu po otrokovem rojstvu, lahko pozitivno vplivamo na dojenčkove težave s hranjenjem, spanjem, dihanjem, z okvaro kolkov in izraščanjem zobkov.

Kontakt