Samostojno plezanje

Začetniki športnega plezanja ali izkušeni športni plezalci lahko izbirajo med

 • 11-metrsko visoko plezalno steno (Rdečo steno), kjer je nameščenih 5 samovarovalnih kompletov (TRUBLUE),

in balvanskimi stenami:

 • 4,5-metrsko bolderco (Rumeno steno);
 • 4-metrsko bolderco (Modro steno), kjer je nameščen MOONBOARD;
 • 3-metrsko bolderco (Zeleno steno).

Otroci lahko športno plezanje spoznavajo preko igre na

 • otroški gibalnici (Oranžni steni).

Več o plezalnih stenah si preberite na opisu prostorov.

 

V Plezarni si lahko izposodite:

 • plezalke,
 • plezalni pas,
 • plezalno vrv.

Cene izposojene opreme najdete v ceniku.

Urnik
Plezanje

Vodene plezalne vadbe

Vodene plezalne vadbe v sezoni 2021/2022 bodo potekale do konca junija 2022.

Pomembne informacije:

 • V novi sezoni spreminjamo pravilo glede nadomeščanja zamujenega termina: zamujeni termin vadbe boste odslej lahko nadomeščali z individualnim obiskom Plezarne. Nadomeščanje zamujenega termina vadbe v drugi skupini ne bo več možno.

 

 • V primeru daljše odsotnosti iz zdravstvenih razlogov nas čim prej obvestite na info@plezarna.si V tem primeru se dogovorimo za vračilo plačila ali prenos dela vadnine v naslednje obdobje.

 

 • Pred začetkom vsakega meseca vam bomo poslali predračun za enomesečno vadbo. V primeru, da se odločite z vadbami nadaljevati v naslednjih mesecih, vam ni treba pošiljati ponovne prijave. Če pa bi želeli z vadbami med sezono prekiniti, vas prosimo za pravočasno odjavo na info@plezarna.si

 

 • Za plačilo vadb lahko unovčite tudi bone21.

 

Razpored vadb v sezoni 2021/2022 si poglejte v urniku.

Cene vadb ostajajo nespremenjene – cenik.

Za dodatne informacije nam pišite na info@plezarna.si

 

Plezarajanje za otroke od 4. do 6. leta

Dimitri Duhannoy, Anja Jurejevčič, Katja Brunec, Ema Arnež in Katja Jenko vodijo plezarajanje: to je plezalna vadba, ki je namenjena otrokom od 4. do 6. leta. Otroci svoje kognitivne in motorične sposobnosti preizkušajo na zabaven in sproščujoč način - preko iger, ki so predvsem vertikalne.

Dimitri Duhannoy

Dimitri je s poučevanjem plezanja za otroke začel v svojih študentskih letih v Belgiji. Zadnjih petnajst let živi v Sloveniji in se tu navdušuje nad gorskim svetom kot vodnik skupin po Alpah. V zadnjih letih je poučeval v osnovni šoli, predvsem o življenju v naravi, skrbi za živali, izdelavi lesenih plezalnih igral ... Dimitri je oče treh majhnih otrok, s starejšima dvema že deli svoje veselje do plezanja, smučanja in gorništva; veselje do gibanja pa rad deli tudi z drugimi otroki.

Plezalna vadba za otroke od 7. do 9. leta

Katja Jenko, Dimitri Duhannoy, Katja Brunec in Žiga Gorjanc vodijo plezalne vadbe, ki so namenjene otrokom od 7. do 9. leta. Otroci se na teh vadbah za razliko od plezarajanja, ki temelji na plezalnih igrah, osredotočijo na spoznavanje plezalne tehnike. Te so prilagojene njihovi starosti.

Katja Jenko

Katja je študentka pedagoške biologije in z veseljem dela z otroki. Rada pleza, opravila je izpit za športnega plezalca s ciljem pridobitve naziva vaditelja. Rada hodi v hribe in se ukvarja z različnimi hobiji. Lahko pa jo vidite tudi v recepciji Plezarne.

Plezalna vadba za otroke od 10. do 12. leta

Jan Bele in Erazem Stonič vodita plezalne vadbe, ki so namenjene otrokom od 10. do 12. leta. Otroci na teh vadbah nadalje spoznavajo oziroma nadgrajujejo plezalno tehniko. Preko motoričnih aktivnosti razvijajo kognitivne sposobnosti, hkrati pa se učijo spoštljivega in družabnega odnosa do športnega plezanja.

Jan Bele

Jan se je s plezanjem začel ukvarjati že kot otrok in od takrat je ta športna dejavnost del njegovega življenja. V mladosti se je intenzivno posvetil treniranju plezanja, udeleževal se je tudi tekem, sedaj pa se z njim ukvarja bolj rekreativno. Vedno rad pomaga, zato se v zadnjem obdobju bolj posveča treningu ter prenašanju svojega znanja in izkušenj na druge plezalne navdušence.

Plezalna vadba za otroke od 13. do 15. leta

Matej Bolka in Erazem Stonič vodita plezalne vadbe, ki so namenjene otrokom od 13. do 15. leta. Otroci na teh vadbah nadalje spoznavajo oziroma nadgrajujejo plezalno tehniko. Preko motoričnih aktivnosti razvijajo kognitivne sposobnosti, hkrati pa se učijo spoštljivega in družabnega odnosa do športnega plezanja.

Matej Bolka

Matej se je rodil v centru Gorenjske, v Kranju. Prvega stika s športom je bil deležen na košarkarskem igrišču, kjer se je naučil timske igre. Od takrat dalje se je začel ukvarjati z bolj individualnimi športi. Ko mu je njegov dedek predstavil plezanje, je to postalo njegov najljubši hobi. Matej je profesionalni poklicni gasilec ter lastnik in trener psa reševalca. V prostem času rad teče, pleza, se ukvarja s tekom na smučeh in preživlja čas s svojo družino.

Začetniki

Čestitamo! Z drzno potezo vstopa v plezalni svet ste v ožjem izboru za glavni dobitek - srečo v življenju! Skupina je namenjena vsem skeptikom omenjenega dobitka kot tudi tistim, ki ste svojo srečo že preizkusili v preteklosti in bi se postopno vrnili v svet vertikale - in s tem v žreb za glavno nagrado. Nivo plezanja: do 6a

Andrej Rozman

Andrej se je s plezanjem začel ukvarjati v študentskih letih, ko ga je plezanje čisto prevzelo. Več kot desetletje je organiziral plezanje za rekreativce, vrsto let je bil varovalec na Plezalnih dnevih Kranja. V prostem času rad kolesari po hribih, pleza, potuje s kombijem in preživlja čas s svojo družino.

Rekreativci

Tole plezanje je res zabavno! Ampak kaj, ko me vedno 2 metra pod vrhom tako močno “navije” v podlakti. Če je vaša sreča rekreacije že na (samovarovalni) vrvici in vas zgolj zdrs noge ali pa nerodna pozicija (in nekaj malega moči) loči od suvereno doseženega vrha v slogu Janje Garnbret, potem je rekreativna skupina pravi naslov za nadaljevanje vaše plezalne poti. Nivo plezanja: 5c-6c+

Erazem Stonič

Pri Erazmu se je vse začelo po slovensko - z nogometom. Kasneje je ugotovil, da je teči brez žoge bolj zabavno. Na prehodu v srednjo šolo se je njegova tekaška ravnina prevesila v klanec in vertikalo, sprva plastično, po nekaj letih pa tudi skalno. S to zadnjo metamorfozo pa se je šport iz hobija prelevil v poosebitev. Iz vedoželjnosti do obisti razumeti fiziologijo gibanja študij biotehnologije dopolnjuje s fiziko. Ker pa so ga poškodbe, ki so ga spremljale na športni poti, namesto frustracij motivirale, se podaja še v svet fizioterapije. Življenjski izziv je smer Pachamama ter predajanje znanja in ljubezni do tega čudovitega športa ostalim plezalnim popotnikom.  

Specialisti

If your dreams don’t scare you, they are not big enough. (Muhammad Ali) V vaši plezalni karieri je nemogoče, da boste smeri zaključevali v slogu Janje Garnbret. Kaj res? Drugi plezalci so tako talentirani, da jim ni potrebno tako trdo garati kot meni. Moj talent je, da sem mazohist, saj tako intenziven trening načne telo in duha. Ampak vredno je biti svetovni prvak. (Patxi Utsobiaga, 2009) K sreči so časi netrajnostne metodologije treninga mimo (Patxi pa ostaja genetski fenomen), zato je naš cilj, da vas na fiziološko varen in učinkovit način popeljemo po plezalni lestvici navzgor. 8. stopnja, pa naj bo to doktorat znanosti ali pa Freerider v El Capitanu, Moffatov The Face, Samsara v Mišji ter Cvile gumijo v Zalogu so za motivirane posameznike povsem dosegljivi. Prepričajte se na lastne prste! Nivo plezanja: -6b in več

Erazem Stonič

Pri Erazmu se je vse začelo po slovensko - z nogometom. Kasneje je ugotovil, da je teči brez žoge bolj zabavno. Na prehodu v srednjo šolo se je njegova tekaška ravnina prevesila v klanec in vertikalo, sprva plastično, po nekaj letih pa tudi skalno. S to zadnjo metamorfozo pa se je šport iz hobija prelevil v poosebitev. Iz vedoželjnosti do obisti razumeti fiziologijo gibanja študij biotehnologije dopolnjuje s fiziko. Ker pa so ga poškodbe, ki so ga spremljale na športni poti, namesto frustracij motivirale, se podaja še v svet fizioterapije. Življenjski izziv je smer Pachamama ter predajanje znanja in ljubezni do tega čudovitega športa ostalim plezalnim popotnikom.  
Urnik

Individualne plezalne vadbe

Individualna plezalna vadba z inštruktorjem je primerna:

 • za otroke in odrasle,
 • za začetnike in tiste z že nekaj plezalskimi izkušnjami.

Odločite se lahko za eno ali več ur individualnega plezanja.

Cena je 30 € na uro. V ceno nista všteti cena vstopnice in cena izposoje plezalne opreme (v kolikor te nimate sami). Več o tem najdete v ceniku.

Na individualno plezalno vadbo z inštruktorjem se je treba prijaviti na info@plezarna.si